A BUDE MÍT I TAKOVÝ UŠI NAHÓRU??

A bude mít  i takový uši nahóru? Když pěkne vydržíš nesahat, budou i uši :-D 

Kdo má krátkosrstku tak ví, že vůbec největším tématem tohoto plemene jsou uši... Kdy se začnou stavět, kdy začnou klopit a kde mají klopit? Pokud klopí moc, jak to, že je to baset? Jak je donutím, aby se začaly stavět? Pokud klopí málo, sakryš jak udělat, aby klopily víc? Má moje kraťanda spíše papíráky nebo pořádný masáky? Co proboha budu dělat v zimě, jak začne mrznout, určitě se ji postaví!

Prostě kraťanda a uši, to je nikdy nekončící studnice překvapení, jak budou nakonec vypadat a ze zkušeností různých chovatelů a majitelů jsem já osobně dospěla k závěru, že jejich ovlivnění člověkem je asi tak na stejné úrovni, jako si hodit korunou. Prostě jak mají stát, tak stát budou a může čert na koze jezdit, jakmile mají být krásné poloklopené, tak prostě budou a může být venku kidně - 20 a uši se nehnou milimetr. Ale pořád mám za to, že pokud se uši jeví normálně, je lepší nechat je napokoji a moc na ně nesahat, abychom si snad ty starosti s klopením nepřivolali :-D Pokud chcete mít jistotu správných uší, je nejjistější pořídit si jiné plemeno s uchem plně klopeným, protože ani ten nejzkušenější chovatel, s největší mírou zkušeností může v konci stejně jenom přihlížet, co si příroda udělá.

Mgr. Barbora Malénková Molinová

Moravskoslezský kraj - Mistřovice +420 605 249 163

prosím volat po 19 hod. či v dopoledních hodinách, avšak prvotní kontakt z hlediska časové vytíženosti upřednostňuji emailem
molinari.kennel@seznam.cz
Vytvořeno službou Webnode