Jak se stěnětem "nedá" cvičit

Hodněkrát jsem slyšela názor, že štěně se nemá cvičit do jednoho roku věku, aby si užilo dětství a že to stejně ani nemá cenu, že je příliš malé na to, aby mohlo majitele jakkoliv poslouchat. Doufám, že se s tímto názorem budu setkávat stále míň a míň, protože jde o blud v pjeskařském světě.

S moji Toffinkou cvičím formou hry od jejích 2 měsíců a musím říct, že jsem se ještě s tak chápavým štěnětem nesetkala. Až příští týden jsou ji 3 měsíce a už umí úplné základy jako jsou sedni, lehni, vstaň, zůstaň - ikdyž zatím jenom na kratičkou vzdálenost, což je u tak malého štěňátka absolutně v pořádku, dále pusť, fuj, ke mně, přines, skoč, jít u nohy, obraty atp. Samozřejmě, zatím to trénujeme pouze v klidném prostředí, je ještě příliš malá na to, aby se byla schopna soustředit ikdyž je kolem spoustu ruchu-to ji spíš nechávám poznávat svět, ať je z ní pohodová psí slečna :-)

Bez povelu pak umí to, co každé štěně jako kousat, trhat, štěkat, vrčet, kudlit za vlasy, cupovat papír a cokoliv, co ji přijde vhodné k demolici - tudíž krom kovu všechno :-) Nemám tak pocit, že bych ji brala dětství, spíš se tímto snažím, aby ji byl svět bezpečný, což bez znalosti povelů prostě bohužel nejde.

Mgr. Barbora Malénková Molinová

Moravskoslezský kraj - Mistřovice +420 605 249 163

prosím volat po 19 hod. či v dopoledních hodinách, avšak prvotní kontakt z hlediska časové vytíženosti upřednostňuji emailem
molinari.kennel@seznam.cz
Vytvořeno službou Webnode