Klubová výstava chovatelů kolií a šeltií Chropyně

Klubová výstava Moravskoslezského klubu chovatelů kolií a šeltií, 14. 05. 2022, rozhodčí: Geoff Duffield

V sobotu 14.5.2022 jsem se s Tofinkou po letech vydala na Klubovou výstavu do Chropyně, kde byl pozván rozhodčí ze země původu a mě moc zajímalo, co si bude o naší Tofince myslet někdo tak zkušený, jako je pan Duffield.

Tofinka naprosto předčila má očekávání a vyběhala si ve věku 11 let a 3 měsíců ocenění V1, BOV a BIS veterán (nejlepší veterán celé výstavy). Největší radost jsem neměla ani tak s dosažených titulů, ale ze slov pana rozhodčího, který řekl "She is in terrific shape at her age!" - Je v neskutečné formě na svůj věk! To je pro mě nějvětší ocenění, jsem strašně ráda, že naše zlatá holka ve svém důchodcovském věku pořád dělá všechno to, co dělala za mlada a je právoplatným členem naší rodiny. Ani starší pes nepatří do starého železa.

Společnost nám dělal vnuk Tofinky Conflunetes "Corey" Molinari, který v krásné konkurenci dalších 7 psů vybojoval ocenění V2 s moc hezkým posudkem. To stejné umístění obhájil i druhý den pod paní rozhodčí Duna Jones. Jsem moc ráda, že jsme mohly být u toho. Corey má báječné majitele, kteří by pro něj dýchali a já jsem moc ráda, že se má tak skvěle, to mě hřeje u srdce nejvíce. Spokojený pes by měl být štěstí pro každého chovatele!

Na zkušenou se juknout, jak taková výstava vůbec probíhá, dorazila i sestra Coreyho Cantabirgia Molinari "Sunny". Roste z ní moc hezká a milá fenka a po prvním překvapení, kde se to ocitla, že tam všichni vypadají podobně jako ona, se rozjela a nakonec lítala se všemi na konci výstavy jako střela. Sunny se má skvěle a i tady jsem vděčná majitelům, jak se krásně starají. 

Celou výstavu jsme si zkrátka užily, s mým nejlepším závozníkem a kamarádkou Petrou, jsme se mohly kochat i kraťanďami kamarádů a "soupeřů" a musím říct, že atmosféra kolem kruhu byla v pohodě, žádný nervy bez přervy neprobíhaly. Jsem ráda, že jsem tam s Vámi všemi mohla být.

 

Mgr. Barbora Malénková Molinová

Moravskoslezský kraj - Mistřovice +420 605 249 163

prosím volat po 19 hod. či v dopoledních hodinách, avšak prvotní kontakt z hlediska časové vytíženosti upřednostňuji emailem
molinari.kennel@seznam.cz
Vytvořeno službou Webnode