Máte jako koníček kynologii? Jste pro široké nepsí okolí často nanejvýš podezřelý člověk!

Jakmile si cíleně pořídíte psa s tím, že se kynologii, v jakémkoliv jejím odvětví, chcete opravdu více věnovat, zdokonalovat se a bavit se, stáváte se pro své nepsí, do té doby chápavé okolí, podezřelým "živlem", v angličtině vyjádřeno velice trefným pojmem GEEK. Podivínem, který věnuje spoustu času a peněz na pro ně nesmyslné aktivity jako jsou výstavy, skákání přes překážky co nejrychleji a bez chyb, pobíhání po poli s gumáky ala kolchoz za psem na šňůře, padání do stáda ovcí když se člověk poukouší o pasení, běhání za károu, když spřežení nestíhá ještě táhnout do kopce (nehledě na to, že u všech aktivit tomu předchází i brzské vstávání a to třeba i v NEDĚLI !!) a další jiné aktivity, které se může člověk se psem věnovat a které jsou prostě boží, pokud to baví oba stejnou měrou. A vždycky se najde někdo, kdo Vám to nezapomene sdělit, že jste jakože fakt divní a jestli Vám to neleze na mozek, furt něco dělat se psem. Proč by mělo?? Proč se nikdo nepozastavuje nad tím, že někdo "žere" motorky, auta, jezdí na kole, lyžích, chodí do divadel, kina a koncerty, nakupuje oblečení a boty, zajímá se o umění a milion dalších činností, které někoho mohou bavit?? A taky svému zájmu přizpůsobuje svůj čas, peníze a úsilí? Snad nikdy jsem někoho neslyšela ptát se někoho, proč si proboha pořád např. kupuje knihy :))))) V mých očích je to naprosto ta stejná aktivita, prostě ten člověk rád čte, chce se ke knihám vracet a proto je potřebuje mít u sebe doma v knihovně. 

A proto i já mám psa, abych se mohla věnovat svému největšímu hobby, abych se mohla bavit a odreagovávat se a NE, neleze mi to na mozek, jen je to zkrátka můj koníček, se kterým souvisí spousta jiných, skvělých věcí a lidí a já jsem ráda, že se mu mohu věnovat :-) A všem mým "nepsím" kamarádům, kteří to chápou a berou mě takovou, jaká jsem, i se psem, z celého srdce DĚKUJI! :-)

Mgr. Barbora Malénková Molinová

Moravskoslezský kraj - Mistřovice +420 605 249 163

prosím volat po 19 hod. či v dopoledních hodinách, avšak prvotní kontakt z hlediska časové vytíženosti upřednostňuji emailem
molinari.kennel@seznam.cz
Vytvořeno službou Webnode