Toffee a její první výstava na nečisto :-)

Tento víkend jsme byli na kukandu na mezinárodní výstavě psů v Praze - chtěla jsem vidět, jak bude Toffee reagovat na takový mumraj, co na takových akcích bývá, aby pak nebyla překvapená, když se v lednu ocitne na Národní výstavě v Brně. Věřila jsem, že to zvládne, ale že to bude až taková pohoda, to jsem teda netušila. Už u vchodu do areálu se Toffee hrnula dovnitř jako velká voda, protože tolik psů na obzoru a dle jejího mínění jen čekali na ni. Když jsme vešli do první haly, byla trošku přepadlá tím kvantem lidí, skrz které jsme se prodírali ke kruhu krátkosrstek, ale jakmile jsme dorazili, po chvíli se uklidnila, všechny přítomné pořádně poskákala, úspěšně vyžebrala pár dobrot od vystavovatelů, načež začala ponoukat čekající pesany ke hře - jelikož byla valná většina už dospělá, byly tyto pokusy úspěšně ignorovány, maximálně byla očuchána jako exot, co plýtvá energií :-) Toffe to ale náladu nekazilo, byli tam přece i psi korzující a ty se dali taky vybízet ke hře. Toto rozpoložení ji vydželo pak už celý den, vesele si pohupovala ocáskem, když si to štrádovala mezi lesy lidských nohou a vůbec to vypadalo, že se ji ten mumraj nakonec i zamlouvá. Takže doufejme, že ji to i nadále vydrží, abych pak neměla pocit, že tím psa jen otravuju, s takovou bych asi ty výstavy časem vzdala.

 

Na výstavě jsem se konečně setkala s naší úžasnou paní chovatelkou a její překrásnou a milou "žampiónkou", hezky jsme si popovídali a uteklo mi to tam jako voda. Cestou zpátky Toffee ani neměla čas na slintání v autě, jakmile zalezla do kennelky, zapíchla nos do deky a celou zpáteční cestu úspěšně prospala - spokojenost na všech stranách a v lednu už jí to holce naší začne na ostro! :-)

Mgr. Barbora Malénková Molinová

Moravskoslezský kraj - Mistřovice +420 605 249 163

prosím volat po 19 hod. či v dopoledních hodinách, avšak prvotní kontakt z hlediska časové vytíženosti upřednostňuji emailem
molinari.kennel@seznam.cz
Vytvořeno službou Webnode