Zkoušky z dogdancingu Albrechtičky 5.10.2014

V neděli jsme se s Tofinkou zúčastnily dalších dogdancingových zkoušek, tentokrát u nás na severní Moravě a sice v Albrechtičkách. Naštěstí nám nepršelo, ale babí léto, co neustále hlásili, rozhodně taky nebylo-byla jsem nabalená jako lední medvěd a i přesto si představuji teplo jinak. Tofince to bylo ovšem jedno, je před zimou tak moc nasrstěná, že nejspíš očekává sibiřskou zimu a nějaký podzimní vítr ji fakt nemůže absolutně rozhodit. Mě ovšem velmi rozhodila situace, kdy byli všichni účastníci zkoušek vykázání z areálu, kde se cvičilo, aby nerušili psy, co právě skládají zkoušky. Nechápu, co je na psovi na vodítku, který sedí několik metrů od čtverce tak rušivého, že by pes, co právě cvičí, nebyl schopen složit zkoušku. A pak, neměly by být zkoušky náhodou testem, jak pes dokáže obstát i v rušivém, mu neznámém, prostředí? S dogdancingem teprve začínáme, ale nikdy by mě něco podobného nenapadlo a dosud jsem se s ničím podobným nesetkala. Chápu, že to asi bylo míněno v dobrém, ale kvůli tomuto "opatření" jsem tak neviděla jediného zkouškaře v akci, protože jsem byla mimo areál s Tofinkou-a ano, mohla jsem ji nechat zavřenou v autě a dívat se, ale přece jsem nepřijela na psí akci, abych ji tam nechala a pak, na zkoušce jsme tým a týmového parťáka prostě nemůžete někam zavřít a nechat ho tam do té doby, než ho budete potřebovat. Minimálně já to nedělám a pokud to jde, vždycky volím zůstat se psem.

 

Tofinka opět nezklamala, splnila zkoušku HtM1 (Heelwork to music) na známku VÝBORNÁ,  se super body 29-o jediný bodík ji utekl plný počet. Je to moje šikovná holka a jsem moc ráda, že ji se mnou práce baví a je na ni spoleh. Už nám chybí pouze jediná zkouška k titulu Master od Dogdancing 1 a těším se na zkoušky druhé úrovně. Příští rok se snad už jukneme na nějaký ten závod :-) Je to paráda, dělat to, co nás baví!

 

Mgr. Barbora Malénková Molinová

Moravskoslezský kraj - Mistřovice +420 605 249 163

prosím volat po 19 hod. či v dopoledních hodinách, avšak prvotní kontakt z hlediska časové vytíženosti upřednostňuji emailem
molinari.kennel@seznam.cz
Vytvořeno službou Webnode